!!!VOLONTIRAJ ZA BUDUĆNOST SVIH NAS!!!

  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments

Uvaženi građani, dragi volonteri,

Uvereni smo da shvatate koliko je ozbiljna situacija u našoj državi, kada je u pitanju borba sa epidemojom korona virusa. Takođe, uvereni smo i da znate da su najugroženije naše bake i deke, ljudi koji su nas odgajali, podučavali, čuvali, lečili i bili nam bezuslovna podrška. Vreme je da im se odužimo!

U ovim izazovnim danima, važno je da svi budemo disciplinovani i ostanemo kod kuće, a ovo je posebno važno kada su u pitanju naši najstariji sugrađani. Ipak, njima je najteže da ispoštuju ovakva pravila. Neophodnost overavanja recepata i potvrda, kupovine lekova, nabavke osnovnih životnih namirnica pred njih stavlja nepremostive prepreke!

Zato je od posebnog značaja da pokažemo međugeneracijsku solidarnost i našim najstarijim sugrađanima zahvalimo na svemu što su za nas učinili, a one najmlađe primerom naučimo poštovanju i solidarnosti.

Naučno-stručno društvo za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama poziva sve svoje članove, i one koji su spemni da se odazovu ovom humanom činu, da postanu volonteri i pomognu stručnim timovima da na najefikasniji i najbrži način podmire potrebe onih koji nisu u mogućnosti da napuštaju svoje domove.

Zainteresovani volonteri mogu se prijaviti zameniku komenadanta jedinice civilne zaštite opšte namene NSDR-URVS, Nemanji Dankoviću, na broj telefona: 0611362268

Solidarnost je snaga slabih, budimo njihova snaga.

Vladimir Cvetkovic

Prof. dr Vladimir M. Cvetković je zaposlen na Univerziteta u Beogradu, Fakultetu bezbednosti i realizuje nastavu na predmetima: Upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Zaštita od prirodnih i antropogenih katastrofa, Bezbednosni rizici i katastrofe, Metodologija procene rizika od katastrofa, Rukovodjenje u vanrednim situacijama, Smanjenje rizika od katastrofa. Više od 15 godina se bavi istraživanjem u oblasti studija katastrofa. Objavio je preko 250 naučnih radova i 20 knjiga iz oblasti studija katastrofa. Predsednik je i osnivač Naučnog stručnog društva za upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Međunarodnog instituta za istraživanje katastrofa i glavni urednik Međunarodnog časopisa za upravlјanje rizicima od katastrofa (International Institute for Disaster Research). Dobitnik je brojnih nagrada od čega je najznačajnija nagrada za najboljeg mladog naučnika Srbije ,,Danubius Young Scientist Award 2017“ koja se dodeljuje od strane Austrijskog ministarstva za nauku, istraživanje i ekonomiju (BMWFW) i Instituta za Dunavski region i Centralnu Evropu (IDM) za izuzetna dostignuća u nauci. Više o njegovoj biografiji možete pogledati na sledećoj adresi - https://vladimircvetkovic.upravljanje-rizicima.edu.rs/.

Оставите одговор