Seminar – TAKTIKA ZAŠTITE I SPASAVANJA U VANREDNIM SITUACIJAMA: ISKUSTVA SA TERENA I POUKE

  • Post category:Vesti

Naučno-stručno društvo za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama i Međunarodni institut za istraživanje katastrofa iz Beograda, u saradnji sa većim brojem relevantnih i društveno odgovornih subjekata i snaga zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, najavljuju


održavanje Prvog trodnevnog seminara za studente svih državnih i privatnih Univerziteta i Fakulteta sa područja Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske


Tema seminara – TAKTIKA ZAŠTITE I SPASAVANJA U VANREDNIM SITUACIJAMA: ISKUSTVA SA TERENA I POUKE


koji će biti održan u Beogradu, sredinom aprila ili maja u zavisnosti od aktuelnog bezbednosnog stanja u zemlji.

Seminar – Taktika zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama: iskustva sa terena i pouke


Kao gosti i predavači planirani su najistaknutiji stručnjaci iz: Ministarstva unutrašnjih poslova: policije opšte nadležnosti, Žandarmerije, SAJ-a, specijalističkih timova Sektora za vanredne situacije, pregovaračkih timova, saobraćajne policije, helikopterske jedinice; Kriminalističko-policijskog univerziteta; Nacionalnog trening centra za vanredne situacije; Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Ronilačkih klubova; Bezbednosno-informativne agencije; Crvenog krsta Srbije, Srpskog spasilačkog tima; Gorske službe spasavanja; Službe hitne medicinske pomoći; Vatrogasno-spasilačkih jedinica; Predstavnici privrednih društava iz oblasti bezbednosti; Klubova borilačkih veština; Republičkog seizmološkog zavoda, Republičkog hidrometeorološkog zavoda; Kriznog štaba RS; Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije; Fakulteta bezbednosti, Katedre za vanredne situacije i ekološke bezbednosti; Naučno-stručnog društva za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama; Rusko-Srpskog humanitarnog centra; Predstavnici NGO organizacija iz oblasti vanrednih situacija; Predstavnici različitih medija; Profesori iz oblasti vanrednih situacija sa Geografskog, Šumarskog, Poljoprivrednog, Građevinskog, Elektrotehničkog fakulteta, kao i druge relevantne organizacije.

Uskoro će biti dostupne informacije vezane za prijavu učestvovanja na seminaru.


Polaznici seminara osim teorijskih predavanja, učestvovaće i u praktičnim vežbama i svi polazaznici dobiće sertifikat sa propratnim dokumentom opisa aktivnosti i tema predavanja.

Polaznici seminara imaće priliku da upoznaju i razmene mišljenja sa rukovodiocima i stručnjacima iz različitih organizacija od značaja za bezbednost RS u vanrednim situacijama.


Takođe, svi prijavljeni i zainteresovani studenti i stručnjaci mogu učestvovati i u pisanju i dostavljanju radova za planirani zbornik radova – Taktika zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama: iskustva sa terena i pouke, koji će uređivati doc. dr Vladimir M. Cvetković. Uskoro ćete dobiti više informacija i o tom organizacionom aspektu seminara.


S poštovanjem
Predsednik organizacionog odboraDoc. dr Vladimir M. CvetkovićUniverzitet u Beogradu, Fakultet bezbednostiNaučno-stručno društvo za upravljanje rizicima u vanrednim situacijamaMeđunarodni institut za istraživanje katastrofa, Beograd.