Radionica o mentalnom zdravlju i blagostanju

  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments

Kako je oktobar mesec podizanja svesti o mentalnom zdravlju i podsećanja na značaj sveukupne psihološke, emocionalne i društvene dobrobiti pojedinaca i društva, 10. oktobar se obeležava kao „Svetski dan mentalnog zdravlja“.
Očuvanje i unapređenje mentalnog zdravlja i ostvarivanje svih naših potencijala danas u velikoj meri zavisi od produktivnosti poslovnog okruženja. Iz tog razloga, širom sveta podiže se svest godinama o tome koliko je neophodan balans između privatnog i poslovnog života, zatim savladavanje svakodnevnog stresa korisnim metodama što bi naposletku dalo kao rezultat zadovoljnog pojedinca koji na zdrav način može doprineti svojoj zajednici.
U to ime, 10. oktobra 2023. godine, sekretar Naučno-stručnog društva za upravljanje rizicima u vanrednim siutacijama, Sofija Radojković učestvovala je u radionici Beogradske otvorene škole pod nazivom „Radionica o mentalnom zdravlju i blagostanju zaposlenih u civilnom sektoru“ .
Radionica je organizovana u okviru EU Resurs centar programa koji sprovodi Beogradska otvorena škola. Radionicu su vodile Marijana Jović, psihološkinja i psihoterapeutkinja pod supervizijom i Gordana Marčetić, socijalna radnica i psihodramska psihoterapeutkinja.
Predstavnici organizacija civilnog društva bili su u prilici da, na ovoj interaktivnoj radionici, saznaju koji su to najnoviji trendovi u ovladavanju stresom, a pre svega koji su to izvori stresa u organizacijama civilnog društva, kao i strategije za prevazilaženje istog u poslovnom okruženju ovog sektora.
Na jedan interesantan način prikazana je ova ozbiljna i bitna tema o kojoj je nesumnjivo potrebno pričati sve više i sa što većom dozom transparentnosti.
Zahvalni smo Beogradskoj otvorenoj školi na prilici da učestvujemo i zajedničkim snagama dođemo do metoda i rešenja koje će nam u budućem radu umnogome pomoći. Kao zaključak izdvaja se činjenica da zdravi i zadovoljni pojedinci grade zdravo poslovno okruženje, samim tim doprinose razvoju organizacija koje neometano mogu pružati pomoć svojoj zajednici u svom punom kapacitetu.

Оставите одговор