Projekat „Povećanje spremnosti i učešća organizacija građanskog društva i mladih u smanjenju rizika od katastrofa“

  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments

Naučno-stručno društvo za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama učestvuje u realizaciji projekta „Povećanje spremnosti i učešća organizacija građanskog društva i mladih u smanjenju rizika od katastrofa“. Projekat sprovodi Udruženje Fenomena, uz podršku regionalnog projekta SMART Balkan, a finansijski ga podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Udruženje Fenomena organizovalo je trodnevni trening na Kopaoniku, a pripadnici organizacija civilnog društva imali su priliku da saznaju koje su razlike između prirodnih katastrofa i katastrofa koje je prouzrokovao čovek, kako proceniti rizik od katastrofa, kako razumeti rodni aspekt elementarnih katastrofa i klimatskih promena, kako mladi razumeju vanredne situacije i kako na najbolji način uključiti mlade u proces smanjenja rizika od katastrofa.

Predsednik NSD-URVS, prof. dr Vladimir M. Cvetković tom prilikom održao je predavanje na temu „Kako mladi razumeju vanrednu i kriznu situaciju? Koliko su mladi spremni da se prilagode i reaguju?“. Takođe, NSD-URVS kao partner projekta učestvuje i u realizaciji istraživanja na projektu u slivu Zapadne Morave u 14 opština.

Оставите одговор