Projekat DAREnet i procena mogućnosti za inovacije

  • Post category:Vesti

Molba svim praktičarima iz oblasti zaštite od poplava da podele iskustva sa nama i unaprede bezbednost svih naših građana.

Naime, projekat DAREnet (http://darenetproject.eu/) ima za cilj jačanje otpornosti na poplave u celom rečnom području Dunava. Stoga se potrebe i znanje praktičara prikupljaju i analiziraju u takozvanim tematskim radnim grupama (TVG) kako bi stvorili osnovu za Mapu puta za istraživanje, razvoj i inovacije (RDI) i portfelj RDI inicijativa.

Pre ovih zvaničnih koraka projekta, želeli bismo prikupiti povezane ulazne podatke. Što više informacija, to je bolje. Koje se tehnologije i oprema trenutno koriste i koji su trendovi u budućnosti? Ovo je prostor za vaše doprinose.

Molimo vas, budite tako ljubazni, uključite se i prenesite nam svoje iskustvo, svoje misli i ideje – pogledajte sledeće stranice.

Obradićemo ih i krenuti dalje. Popunjenu anketu možete poslati na imejl adresu – vmc@fb.bg.ac.rs, ili vladimirkpa@gmail.com.

Poboljšajmo nivo spremnosti za poplave zajedno!

S poštovanjem

Doc. dr Vladimir M. Cvetković

Univerzitet u Beogradu, Fakultet bezbednosti

Međunarodni institut za istraživanje katastrofa, Beograd.

Naučno-stručno društvo za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama, Beograd.

https://drive.google.com/file/d/1nZWEy1kFdlBWJzVgNGOaRYb4z_xxuW2s/view?usp=sharing

Vladimir Cvetkovic

Prof. dr Vladimir M. Cvetković je zaposlen na Univerziteta u Beogradu, Fakultetu bezbednosti i realizuje nastavu na predmetima: Upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Zaštita od prirodnih i antropogenih katastrofa, Bezbednosni rizici i katastrofe, Metodologija procene rizika od katastrofa, Rukovodjenje u vanrednim situacijama, Smanjenje rizika od katastrofa. Više od 15 godina se bavi istraživanjem u oblasti studija katastrofa. Objavio je preko 250 naučnih radova i 20 knjiga iz oblasti studija katastrofa. Predsednik je i osnivač Naučnog stručnog društva za upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Međunarodnog instituta za istraživanje katastrofa i glavni urednik Međunarodnog časopisa za upravlјanje rizicima od katastrofa (International Institute for Disaster Research). Dobitnik je brojnih nagrada od čega je najznačajnija nagrada za najboljeg mladog naučnika Srbije ,,Danubius Young Scientist Award 2017“ koja se dodeljuje od strane Austrijskog ministarstva za nauku, istraživanje i ekonomiju (BMWFW) i Instituta za Dunavski region i Centralnu Evropu (IDM) za izuzetna dostignuća u nauci. Više o njegovoj biografiji možete pogledati na sledećoj adresi - https://vladimircvetkovic.upravljanje-rizicima.edu.rs/.