Prof. Dr. Tin Lukić Imenovan za Potpredsednika za Prirodne Hazarde

  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments

Odlukom Predsednika Naučno-stručnog društva za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama prof. dr Vladimira M. Cvetkovića, imenovan je prof. dr Tin Lukić Potpredsednika za Prirodne Hazarde.

Prof. dr Tin Lukić, vanredni profesor na Katedri za Fizičku Geografiju, u okviru Departmana za Geografiju, Turizam i Hotelijerstvo, Prirodno-Matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, imenovan je za potpredsednika za Prirodne Hazarde.

Dr Lukić je istaknuti stručnjak u oblasti Geografije, Fizičke Geografije, Geomorfologije, Klimatologije, Meteorologije i Prirodnih Hazarda. Član je Srpskog Geografskog Društva (SGD), Evropske Geonauci Unije (EGU), PAGES (Prošle Globalne Promene), LAPER (Laboratorija za paleoekološke rekonstrukcije) i Grupa za Izučavanje Lesa (LRS). Autor je ili koautor 70 radova u međunarodno priznatim naučnim časopisima sa faktorom uticaja, 4 univerzitetska udžbenika, kao i više od 70 priloga u drugim časopisima, sažecima konferencija ili zbornicima. Njegov ukupan broj citata (SCOPUS) je 1497, a h-indeks iznosi 23.

Pored toga, Dr Lukić služi kao Recenzent/Gost urednik/Editor sekcije za više vodećih naučnih časopisa, uključujući Acta Geographica Slovenica (ISSN 1581-6613), Open Geosciences (ISSN 2391-5447), Geosciences (ISSN 2076-3263), Atmosphere (ISSN 2073-4433), CATENA (ISSN 0341-8162) i Geographica Pannonica (ISSN 0354-8724).

Njegovo izuzetno naučno i istraživačko postignuće prepoznato je kroz brojna priznanja, uključujući priznanje za Najboljeg Mladog Naučnika Prirodno-Matematičkog fakulteta za akademsku godinu 2016/2017, dodeljeno od strane samog fakulteta. Takođe je 2022. godine nagrađen za naučnu izvrsnost kao drugi najcitiraniji istraživač u oblasti geografije, turizma i hotelijerstva u AP Vojvodini, Srbija.

Imenovanje Dr Lukića za potpredsednika za Prirodne Hazarde predstavlja značajan korak za naše Društvo. Njegovo bogato akademsko iskustvo, istraživački doprinosi i stručnost doprineće unapređenju naših aktivnosti u oblasti prirodnih hazarda, kao i podizanju svesti i edukaciji javnosti o ovoj važnoj tematici. Očekujemo da će pod njegovim vođstvom naša organizacija ostvariti značajan napredak u pružanju podrške i rešavanju izazova vezanih za prirodne hazardne događaje.

Оставите одговор