Pristupnica za članstvo u Naučno-stručno društvo za URVS

  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments

Naučno-stručno za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama (NSD-URVS) okuplja naučnike, praktičare i ostalu stručnu javnost koja se direktno ili indirektno bavi studijama upravljanja rizicima u vanrednim situacijama (prirodne i antropogene). Unapređivanjem teorijskog i empirijskog fonda saznanja iz oblasti studija katastrofa stiču se preduslovi za unapređivanjem otpornosti društva u Srbiji. Transferom znanja i iskustva između predstavnika subjekata i snaga zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, akademske zajednice i svih praktičara iz ove oblasti unapređuje se stanje zaštite i spasavanja u katastrofama. U tom kontekstu, postani i ti deo zajednice naučnika, predavača, stručnjaka i praktičara iz oblasti vanrednih situacija, katastrofa i kriza i unapredi sopstvenu i kolektivnu bezbednost.

Član NSD-URVS ima pravo da:

  1. Ravnopravno sa drugim članovima učestvuje u ostvarivanju ciljeva Udruženja;
  2. Neposredno učestvuje u odlučivanju na Skupštini, kao i preko organa Udruženja;
  3. Bira i bude biran u organe Udruženja;
  4. Bude blagovremeno i potpuno informisan o radu i aktivnostima Udruženja.

Član je dužan da:

  1. Aktivno doprinosi ostvarivanju ciljeva Udruženja i da promoviše udruženje;
  2. Učestvuje, u skladu sa interesovanjem, u aktivnostima Udruženja;
  3. Plaća članarinu;
  4. Obavlja druge poslove koje mu poveri Upravni odbor.

Član možete postati slanjem ličnih podataka i uplate odgovarajuće članarine na imejl adresu Društva – upravljanje.rizicima.vs@gmail.com.

Prilikom slanja pristupnice, molimo vas da pošaljete i vašu fotografiju koja će biti postavljena na našem sajtu u delu ,,Članovi Društva“.

Svoju legitimaciju možete kao član Društva naručiti preko imejla upravljanje.rizicima.vs@gmai.com, a samo korišćenje legitimacije regulisano je Pravilnikom o članskim legitimacijama, značkama i uniformi jedinice civilne zaštite opšte namene – link.

Osim toga, kao član NSD-URVS stičete pravo i na posedovanje uniforme jedinice civilne zaštite opšte namene koja se koristi prilikom realizacije svih vidova obuka i angažovanja u pružanju pomoći civilnom stanovništvu u vanrednim situacijama.

S poštovanjem

Predsednik

Prof. dr Vladimir M. Cvetković

Оставите одговор