Predstavljanje NSD-URVS – Sistem zaštite i bezbednosti

  • Post category:Vesti
Gostovanje našeg člana Zorana Planojevića i predstavljanje našeg društva na seminaru ‘Sistem zaštite i bezbednosti’ koji se održao na Zlatiboru od 5. do 9. decembra 2021. godine u organizaciji Udruženja studenata Visoke tehnološko-umetničke škole i ostvarivanje zajedničke saradnje.
Na seminaru je Zoran Planojević pričao o edukaciji stanovništva u cilju jačanja otpornosti na katastrofe i razmeni studentskih iskustava iz oblasti zaštite i spasavanja.

Vladimir Cvetkovic

Prof. dr Vladimir M. Cvetković je zaposlen na Univerziteta u Beogradu, Fakultetu bezbednosti i realizuje nastavu na predmetima: Upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Zaštita od prirodnih i antropogenih katastrofa, Bezbednosni rizici i katastrofe, Metodologija procene rizika od katastrofa, Rukovodjenje u vanrednim situacijama, Smanjenje rizika od katastrofa. Više od 15 godina se bavi istraživanjem u oblasti studija katastrofa. Objavio je preko 250 naučnih radova i 20 knjiga iz oblasti studija katastrofa. Predsednik je i osnivač Naučnog stručnog društva za upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Međunarodnog instituta za istraživanje katastrofa i glavni urednik Međunarodnog časopisa za upravlјanje rizicima od katastrofa (International Institute for Disaster Research). Dobitnik je brojnih nagrada od čega je najznačajnija nagrada za najboljeg mladog naučnika Srbije ,,Danubius Young Scientist Award 2017“ koja se dodeljuje od strane Austrijskog ministarstva za nauku, istraživanje i ekonomiju (BMWFW) i Instituta za Dunavski region i Centralnu Evropu (IDM) za izuzetna dostignuća u nauci. Više o njegovoj biografiji možete pogledati na sledećoj adresi - https://vladimircvetkovic.upravljanje-rizicima.edu.rs/.