Orijentacija za potrebe zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama

  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments

Dana 16.03.2019.godine od 10:30h na Kosutnjaku, održana je obuka članova jedinica civilne zastite opste namene Naučno-stručnog društva za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama (vanrednesituacije.com).

Tema: Orijentacija za potrebe zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama.

Gost prof. dr Boban Milojković, redovni profesor Kriminalističko-policijskog univerziteta.

Članovi Naučno-stručnog društva za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama su imali priliku da se upoznaju sa osnovnim elementima topografije i korišćenjem karte prilikom planiranja zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama.

 

 

 

 

Vladimir Cvetkovic

Prof. dr Vladimir M. Cvetković je zaposlen na Univerziteta u Beogradu, Fakultetu bezbednosti i realizuje nastavu na predmetima: Upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Zaštita od prirodnih i antropogenih katastrofa, Bezbednosni rizici i katastrofe, Metodologija procene rizika od katastrofa, Rukovodjenje u vanrednim situacijama, Smanjenje rizika od katastrofa. Više od 15 godina se bavi istraživanjem u oblasti studija katastrofa. Objavio je preko 250 naučnih radova i 20 knjiga iz oblasti studija katastrofa. Predsednik je i osnivač Naučnog stručnog društva za upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Međunarodnog instituta za istraživanje katastrofa i glavni urednik Međunarodnog časopisa za upravlјanje rizicima od katastrofa (International Institute for Disaster Research). Dobitnik je brojnih nagrada od čega je najznačajnija nagrada za najboljeg mladog naučnika Srbije ,,Danubius Young Scientist Award 2017“ koja se dodeljuje od strane Austrijskog ministarstva za nauku, istraživanje i ekonomiju (BMWFW) i Instituta za Dunavski region i Centralnu Evropu (IDM) za izuzetna dostignuća u nauci. Više o njegovoj biografiji možete pogledati na sledećoj adresi - https://vladimircvetkovic.upravljanje-rizicima.edu.rs/.

Оставите одговор