Održana skijaško-spasilačke obuka u zimskim uslovima

  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments
U periodu od 1. do 5. februara 2024. godine, Naucno-stručno društvo za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama je sprovelo intenzivnu skijaško-spasilačku obuku, koja je predstavljala izuzetan spoj teorijskih saznanja i praktičnih veština.

Naši predavači, stručnjaci u oblasti planinskog spašavanja, pružili su polaznicima duboke uvide u identifikaciju rizika na skijalištima, upravljanje u vanrednim situacijama i pružanje neophodne prve pomoći na zahtevnim planinskim terenima. Praktični deo obuke posvećen je skijaško-spasilačkim tehnikama, uključujući osnove spašavanja iz snežnih lavina i bezbedan transport povređenih.

Uspeh ove obuke odražava se kroz visok nivo osposobljenosti i veština koje su polaznici demonstrirali tokom završnih evaluacija. Ovaj događaj doprinosi unapređenju opšte bezbednosti na skijaškim terenima, jačajući sposobnosti društva za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama.

Naucno-stručno društvo izražava zahvalnost svim učesnicima, instruktorima i partnerima koji su svojim doprinosom učinili ovu obuku izuzetno uspešnom. Verujemo da će stečena znanja i veštine imati trajan pozitivan uticaj na sigurnost na skijalištima i smanjenje rizika u vanrednim situacijama.

Оставите одговор