Održan je prvi godišnji DAREnet forum

  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments

Održan je prvi godišnji DAREnet forum

Na sastanku u Budimpešti u kojem su učestvovali partneri međunarodnog projekta kao i ostali zainteresovani praktičari, predstavljeni su rezultati rada na projektu za proteklih 18 meseci.

Uz gostujuća predavanja nacionalnih stručnjaka za poplave i civilnu zaštitu iz zemalja parterskih organizacija: Mađarske, Hrvatske, Nemačke, Belgije, Francuske, Bugarske, Slovačke i Rumunije, prezentovani su ciljevi projekta usmereni ka daljem osnaživanju procesa upravljanja u uslovima katastrofa izazvanih poplavama u Dunavskoj regiji.

 

 

 

 

Vladimir Cvetkovic

Prof. dr Vladimir M. Cvetković je zaposlen na Univerziteta u Beogradu, Fakultetu bezbednosti i realizuje nastavu na predmetima: Upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Zaštita od prirodnih i antropogenih katastrofa, Bezbednosni rizici i katastrofe, Metodologija procene rizika od katastrofa, Rukovodjenje u vanrednim situacijama, Smanjenje rizika od katastrofa. Više od 15 godina se bavi istraživanjem u oblasti studija katastrofa. Objavio je preko 250 naučnih radova i 20 knjiga iz oblasti studija katastrofa. Predsednik je i osnivač Naučnog stručnog društva za upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Međunarodnog instituta za istraživanje katastrofa i glavni urednik Međunarodnog časopisa za upravlјanje rizicima od katastrofa (International Institute for Disaster Research). Dobitnik je brojnih nagrada od čega je najznačajnija nagrada za najboljeg mladog naučnika Srbije ,,Danubius Young Scientist Award 2017“ koja se dodeljuje od strane Austrijskog ministarstva za nauku, istraživanje i ekonomiju (BMWFW) i Instituta za Dunavski region i Centralnu Evropu (IDM) za izuzetna dostignuća u nauci. Više o njegovoj biografiji možete pogledati na sledećoj adresi - https://vladimircvetkovic.upravljanje-rizicima.edu.rs/.

Оставите одговор