Naučno-stručno društvo zvanično na sajtu Ujedinjenih nacija, kancelarije za smanjenje rizika od katastrofa

  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments
Poštovani, čast nam je da sa vama podelimo lepu vest da je Naučno-stručno društvo za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama je zvanično promovisana organizacija na sajtu Ujedinjenih nacija, kancelarije za smanjenje rizika od katastrofa. Više o tome možete pogledati na zvaničnim linkovima koji se nalaze na dnu objavljene vesti.
Mission
The association, „Scientific-Professional Society for Disaster Risk Management,“ is a Serbian (Belgrade) non-governmental organisation that seeks to improve the existing supply of theoretical knowledge in the field of risk management in disasters. It also seeks to conduct quantitative-qualitative research, organise national and international conferences, establish magazines, conducting trainings and other academic activities in the mentioned field. His founder and president is Assist. Prof. Vladimir M. Cvetković, University of Belgrade Faculty of Security Studies, Belgrade, Serbia. It has International Journal of Disaster Risk Management.
Benefits include:
1. Participation in national and international conferences organized by the „Scientific-professional society for risk management in emergency situations“ with a membership discount;
2. Preference given if you want to publish scientific research in the journal, „International Journal of Disaster Risk Management.“ You can also purchase journals and other publications with a membership discount;
3. Participation in the Assembly of Associations;
4. Participation in the preparation and implementation of national and international research projects.
5. Receiving professional training and development.

Vladimir Cvetkovic

Prof. dr Vladimir M. Cvetković je zaposlen na Univerziteta u Beogradu, Fakultetu bezbednosti i realizuje nastavu na predmetima: Upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Zaštita od prirodnih i antropogenih katastrofa, Bezbednosni rizici i katastrofe, Metodologija procene rizika od katastrofa, Rukovodjenje u vanrednim situacijama, Smanjenje rizika od katastrofa. Više od 15 godina se bavi istraživanjem u oblasti studija katastrofa. Objavio je preko 250 naučnih radova i 20 knjiga iz oblasti studija katastrofa. Predsednik je i osnivač Naučnog stručnog društva za upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Međunarodnog instituta za istraživanje katastrofa i glavni urednik Međunarodnog časopisa za upravlјanje rizicima od katastrofa (International Institute for Disaster Research). Dobitnik je brojnih nagrada od čega je najznačajnija nagrada za najboljeg mladog naučnika Srbije ,,Danubius Young Scientist Award 2017“ koja se dodeljuje od strane Austrijskog ministarstva za nauku, istraživanje i ekonomiju (BMWFW) i Instituta za Dunavski region i Centralnu Evropu (IDM) za izuzetna dostignuća u nauci. Više o njegovoj biografiji možete pogledati na sledećoj adresi - https://vladimircvetkovic.upravljanje-rizicima.edu.rs/.

Оставите одговор