Naučno-stručno društvo za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama i Gradski vatrogasni savez Pančevo potpisali sporazum o saradnji

  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments

Naučno-stručno društvo za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama i Gradski vatrogasni savez Pančevo potpisali su značajan sporazum o saradnji, čime su postavljeni temelji za zajedničke napore u oblasti naučno-stručne saradnje.

Sporazum je rezultat obaveze dve organizacije da udruže snage i ostvare zajedničke ciljeve u oblasti nauke, obrazovanja, stručnog usavršavanja, istraživanja i osposobljavanja. Fokus ovog partnerstva će biti na upravljanju rizicima u vanrednim situacijama, sa ciljem unapređenja sposobnosti reagovanja i prevencije rizika u zajednici.

Predsednik Naučno-stručnog društva za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama, prof. dr Vladimir M. Cvetković, istakao je značaj ovog partnerstva:‚‚Ovaj korak unapređuje bezbednost i stručnost u reagovanju na vanredne situacije. Uskoro kreću obuke iz oblasti zaštite od požara, prilika da zajedno gradimo bezbednije okruženje i postanemo neustrašivi čuvari požarne bezbednosti.“

Kroz ovakve inicijative, očekuje se da će se stvoriti model saradnje između naučne zajednice i organizacija koje se bave vanrednim situacijama, čime će se unaprediti celokupni sistem upravljanja rizicima u zajednici.

Оставите одговор