Nagrada za najboljeg mladog naučnika Srbije za 2017. godinu

  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments
Doc. dr Vladimir M. Cvetković dobitnik je prestižne nagrade ,,Danubius Young Scientist Award 2017“ za Srbiju koja se dodeljuje od strane Austrijskog ministarstva za nauku, istraživanje i ekonomiju (BMWFW) i Instituta za dunavski region i Centralnu Evropu (IDM) za izuzetna dostignuća u nauci. Dodeli prestižne nagrade prisustvovali su rektori Univerziteta iz dunavskog regiona (Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Hrvatske, Mađarske, Moldavije, Njemačke, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Ukrajine, Hrvatske) kao i rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladimir Bumbaširević koji je čestitao na dobijenom međunarodnom priznanju i istakao da će Univerzitet u Beogradu nastaviti da podstiče naučni razvoj svojih istaknutih mladih naučnika. Ponosan sam što sam dobitnik prestižne međunarodne nagrade, nastaviću da još više unapređujem svoja znanja i sprovodim nacionalna i međunarodna multimetodska istraživanja iz oblasti upravljanja rizicima u vanrednim situacijama – izjavio je doc. dr Vladimir M. Cvetković prilikom održanog govora. Gospođa Barbara Weitgruber, generalna direktorica Odseka za naučna istraživanja i međunarodnu suradnju Federalnoga ministarstva za obrazovanje i istraživanje Republike Austrije (BMWF), gospođa Maive Rute, zamenica direktora Zajedničkoga istraživačkog centra Evropske komisije (JRC) i gospodin dr. Erhard Busek, predsednik Instituta za Dunavsku regiju i središnju Europu (IDM), ove su godine uručili nagrade naučnicima, jednom iz svake zemlje dunavske regije, osim Moldavije, koja ove godine nije prijavila svoje kandidate. Nagrada je dodeljena mladim naučnicima u 14 zemalja Dunavskog regiona – jedna za svaku od zemalja: Austria, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Germany, Hungary, Moldova, Montenegro, Serbia, Slovak Republic, Slovenia, Romania and the Ukraine. Cilj dodele nagrade jeste da se istakne naučni rad i talenat mladnih istraživača i unapredi vidljivost naučne zajednice u regionu. Osim toga, nagrada podstiče mlade naučnike da se angažuju u naučnom ispitivanju mnogostrukih pitanja u vezi Dunavskog regiona. Kriterijumi dodele nagrade:
  • Naučna izvrsnost i inovativni pristupi u akademskom radu,
  • Tematska značajnost naučnih radova za Dunavski region,
  • Značajnost naučnih radova izvan nacionalnih granica,
  • Potencijal mladog naučnika – međunarodna istraživanja i projekti, objavljeni naučni radovi, iskustvo u nastavi, uključenost u naučne organizacije, diseminacija naučnog znanja.

Vladimir Cvetkovic

Prof. dr Vladimir M. Cvetković je zaposlen na Univerziteta u Beogradu, Fakultetu bezbednosti i realizuje nastavu na predmetima: Upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Zaštita od prirodnih i antropogenih katastrofa, Bezbednosni rizici i katastrofe, Metodologija procene rizika od katastrofa, Rukovodjenje u vanrednim situacijama, Smanjenje rizika od katastrofa. Više od 15 godina se bavi istraživanjem u oblasti studija katastrofa. Objavio je preko 250 naučnih radova i 20 knjiga iz oblasti studija katastrofa. Predsednik je i osnivač Naučnog stručnog društva za upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Međunarodnog instituta za istraživanje katastrofa i glavni urednik Međunarodnog časopisa za upravlјanje rizicima od katastrofa (International Institute for Disaster Research). Dobitnik je brojnih nagrada od čega je najznačajnija nagrada za najboljeg mladog naučnika Srbije ,,Danubius Young Scientist Award 2017“ koja se dodeljuje od strane Austrijskog ministarstva za nauku, istraživanje i ekonomiju (BMWFW) i Instituta za Dunavski region i Centralnu Evropu (IDM) za izuzetna dostignuća u nauci. Više o njegovoj biografiji možete pogledati na sledećoj adresi - https://vladimircvetkovic.upravljanje-rizicima.edu.rs/.

Оставите одговор