MREŽA STRUČNIH TIMOVA ZA ODBRANU OD POPLAVA U PODRUČJU REKE DUNAV – DAREnet

  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments

Poštovani, predstavljam vam međunarodni projekat DAREnet u okviru čijeg konzorcijuma aktivno učestvuje Fakultet bezbednosti Univerziteta u Beogradu (8 članova).

Šta je DAREnet?

Inovacije u odbrani od poplava od stučnih timova za stručne timove

DAREnet je mreža stručnih timova za odbranu od poplava u području reke Dunav, potpomognuta dinamičnom multidisciplinarnom zajednicom saradnika kao što su nadležni organi, akademici, industrija i mnogi drugi.

DAREnet projekt će omogućiti stručnim timovima iz dunavske oblasti:

– da se povežu i razmene ideje sa lokalnim i evropskim saradnicima u pravom timskom okruženju
– da nezavisno pronađu i analiziraju glavne nedostatke u trenutnoj inovaciji
– da razviju neodstatke u zajedničke nove strategije za poboljšanje zaštite od poplava u budućnosti

Zajednica stručnih timova u dunavskoj oblasti

DAREnet će izgraditi dinamičnu multidisciplinarnu zajednicu stručnih timova, koji će raditi u sklopu organizacija civilne zaštite. Ovaj sklop organizacija biće podržan od velikog broja saradnika iz oblasti politike, industrije i istraživanja. Zajedno, izgradiće se interdisciplinarni ekosistem sa ciljem razvoja sinergije, inovacije i njihovog usvajanje širom dunavskog područja.

Povezivanje mreža nacionalih stručnih timova

DAREnet će biti organizovan kao mreža nacionalnih mreža stručnih timova, pod vođstvom DAREnet Nacionalnih Kontakata (DNK), odgovornih za uključivanje nacionalnih zajednica u regionalnu DAREnet zajednicu. Pridružite se vašoj lokalnoj DAREnet zajednici sada!

Strategije inovacije za poboljšanje regionalne odbrane od poplava

DAREnet će davati godišnje smernice u kojima će biti naglašene najvažnije inovativne mogućnosti za suočavanje sa glavnim prirodnim i društvenim izazovima u regiji. DAREnet smernice će stvoriti osnovu za konkretne inicijative u okviru inovacije, počevši od stručnih timova, stvarajući jedinstven portfolio zajedničkih koncepata inovacije za celo područje Dunava. Smernice i inicijative biće proaktivno predstavljene nacionalnim i evropskim nadležnim organima radi podrške budućim inovativnim strategijama u regionu.

Razvoj organizovanog dijaloga među stručnim timovima u cilju jačanja odbrane od poplava putem interdisciplinarne saradnje

Poboljšanje kapaciteta inovacija i uvođenje novih znanja putem stvaranja zajednica za inovaciju, na međunarodnom i interdisciplinarnom nivou

Podržavanje uvođenja konkretnih inicijativa za inovaciju i buduću saradnju, i pripremanje terena za političke inovacije

Doprinesite DAREnet-ovoj online banci podataka i pomozite nam da odredimo zajedničke prioritete i inicijative za prevenciju, spremnost, intervenciju i oporavak. Ovaj pristup će usmeriti i usresrediti istraživanje novih korisnih inovacija koje koriste stručni timovi. Vi ste DAREnet-ov glavni izvor informacija za inovacije.

Pridružite se DAREnet Zajednici!

DAREnet organizuje multidisciplinarnu zajednicu stručnih timova, upotpunjenu saradnjom sa nadležnim organima, istraživačima i industrijom. Povežite se sa lokalnim i međunarodnim saradnicima u borbi protiv poplava i iskoristite prednost širokog spektra iskustava, znanja i tehnologija koji nude najznačajnija i najefektivnija rešenja za stručne timove.

Video DAREnet projekta je posvećen svim stručnim timovima za odbranu od poplava. Ovim putem, DAREnet vas poziva da nam se pridružite i zajedno sa nama aktivno doprinesete razvoju i inovaciji zaštite od poplava!

Оставите одговор