Međunarodni časopis na listi Ministarstva prosvete

  • Post category:Vesti
Poštovani, kao urednik međunarodnog časopisa ,,International Journal of Disaster Risk Management“ (http://internationaljournalofdisasterriskmanagement.com/index.php/Vol1), izdavača Naučno-stručnog društva za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama, imam zadovoljstvo da vas obavestim da je časopis zvanično dobio svoju prvu kategoriju M53 (nacionalni časopis), na listi kategorisanih naučnih časopisa za 2021. godinu, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na osnovu Pravilnika o kategorizaciji i rangiranju naučnih časopisa.
Ovom prilikom čestitamo svim članovima međunarodnog uređivačkog odbora i svim autorima.
Takođe, zahvalili bismo se svim koleginicima i kolegama na podršci. Zvanični link kategorizacije – https://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2021/12/List%D0%B0-naucnih-casopisa-domacih-izdavaca-za-2021.pdf
S poštovanjem
Glavni i odgovorni urednik
Doc. dr Vladimir M. Cvetković

Vladimir Cvetkovic

Prof. dr Vladimir M. Cvetković je zaposlen na Univerziteta u Beogradu, Fakultetu bezbednosti i realizuje nastavu na predmetima: Upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Zaštita od prirodnih i antropogenih katastrofa, Bezbednosni rizici i katastrofe, Metodologija procene rizika od katastrofa, Rukovodjenje u vanrednim situacijama, Smanjenje rizika od katastrofa. Više od 15 godina se bavi istraživanjem u oblasti studija katastrofa. Objavio je preko 250 naučnih radova i 20 knjiga iz oblasti studija katastrofa. Predsednik je i osnivač Naučnog stručnog društva za upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Međunarodnog instituta za istraživanje katastrofa i glavni urednik Međunarodnog časopisa za upravlјanje rizicima od katastrofa (International Institute for Disaster Research). Dobitnik je brojnih nagrada od čega je najznačajnija nagrada za najboljeg mladog naučnika Srbije ,,Danubius Young Scientist Award 2017“ koja se dodeljuje od strane Austrijskog ministarstva za nauku, istraživanje i ekonomiju (BMWFW) i Instituta za Dunavski region i Centralnu Evropu (IDM) za izuzetna dostignuća u nauci. Više o njegovoj biografiji možete pogledati na sledećoj adresi - https://vladimircvetkovic.upravljanje-rizicima.edu.rs/.