Iskustva i pouke u zaštiti i spasavanju građana Srbije za vreme oružane agresije 1999. godine „

  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments

U toku 23.04.2019. godine sa početkom od 10 časova, u maloj sali Doma kulture Studentski grad, održano je predavanje pod nazivom:

,,Iskustva i pouke u zaštiti i spasavanju građana Srbije za vreme oružane agresije 1999. godine „

Predavač: prof. dr Dragan Mlađan, Kriminalističko-policijski univerzitet u Beogradu.

(Orden za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti I reda predsednika SRJ; Medalja za vojne zasluge predsedništva SFRJ; Medalja rada predsedništva SFRJ; Plaketa grada Beograda; Orden NjKV Kraljevića Tomislava Karađorđevića I stepena Vatrogasnog saveza Republike Srbije; Zlatni krst za posebne zasluge Vatrogasnog saveza Srbije).

Organizator: Naučno-stručno društvo za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama

Vladimir Cvetkovic

Prof. dr Vladimir M. Cvetković je zaposlen na Univerziteta u Beogradu, Fakultetu bezbednosti i realizuje nastavu na predmetima: Upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Zaštita od prirodnih i antropogenih katastrofa, Bezbednosni rizici i katastrofe, Metodologija procene rizika od katastrofa, Rukovodjenje u vanrednim situacijama, Smanjenje rizika od katastrofa. Više od 15 godina se bavi istraživanjem u oblasti studija katastrofa. Objavio je preko 250 naučnih radova i 20 knjiga iz oblasti studija katastrofa. Predsednik je i osnivač Naučnog stručnog društva za upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Međunarodnog instituta za istraživanje katastrofa i glavni urednik Međunarodnog časopisa za upravlјanje rizicima od katastrofa (International Institute for Disaster Research). Dobitnik je brojnih nagrada od čega je najznačajnija nagrada za najboljeg mladog naučnika Srbije ,,Danubius Young Scientist Award 2017“ koja se dodeljuje od strane Austrijskog ministarstva za nauku, istraživanje i ekonomiju (BMWFW) i Instituta za Dunavski region i Centralnu Evropu (IDM) za izuzetna dostignuća u nauci. Više o njegovoj biografiji možete pogledati na sledećoj adresi - https://vladimircvetkovic.upravljanje-rizicima.edu.rs/.

Оставите одговор