!!!VOLONTIRAJ ZA BUDUĆNOST SVIH NAS!!!

  • Post category:News
  • Post comments:0 Comments

Uvaženi građani, dragi volonteri,

Uvereni smo da shvatate koliko je ozbiljna situacija u našoj državi, kada je u pitanju borba sa epidemojom korona virusa. Takođe, uvereni smo i da znate da su najugroženije naše bake i deke, ljudi koji su nas odgajali, podučavali, čuvali, lečili i bili nam bezuslovna podrška. Vreme je da im se odužimo!

U ovim izazovnim danima, važno je da svi budemo disciplinovani i ostanemo kod kuće, a ovo je posebno važno kada su u pitanju naši najstariji sugrađani. Ipak, njima je najteže da ispoštuju ovakva pravila. Neophodnost overavanja recepata i potvrda, kupovine lekova, nabavke osnovnih životnih namirnica pred njih stavlja nepremostive prepreke!

Zato je od posebnog značaja da pokažemo međugeneracijsku solidarnost i našim najstarijim sugrađanima zahvalimo na svemu što su za nas učinili, a one najmlađe primerom naučimo poštovanju i solidarnosti.

Naučno-stručno društvo za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama poziva sve svoje članove, i one koji su spemni da se odazovu ovom humanom činu, da postanu volonteri i pomognu stručnim timovima da na najefikasniji i najbrži način podmire potrebe onih koji nisu u mogućnosti da napuštaju svoje domove.

Zainteresovani volonteri mogu se prijaviti zameniku komenadanta jedinice civilne zaštite opšte namene NSDR-URVS, Nemanji Dankoviću, na broj telefona: 0611362268

Solidarnost je snaga slabih, budimo njihova snaga.

Vladimir Cvetkovic

Vladimir M. Cvetkovic is the Assis. Prof. (Disaster Risk Management) at the University of Belgrade, Faculty of Security, and has been engaged in research in the field of disaster studies for 15 years. He has published over 250 research papers and 20 scientific monographs. He is the founder of the Scientific Professional Society for Disaster Risk Management in Serbia, the International Institute for Disaster Research, and Editor-in-Chief of the International Journal of Disaster Risk Management.

Leave a Reply