Prvi sastanak jedinice civilne zaštite opšte namene NSDR-URVS

  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments
Poštovani,
zahvaljujući Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, Sektoru za vanredne situacije, Upravi za vanredne situacije za grad Beograd,
održan je prvi sastanak povodom formiranja jedinice civilne zaštite opšte namene Naučno-stručnog društva za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama.
Podršku aktivnostima dao je i Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija i komunikacija pri gradu Beogradu, koji je pozdravio okupljanje svih zainteresovanih studenata i njihovu želju da pomognu u zaštiti i spasavanju u RS.
Nesebičnu podršku dugujemo i šefu Katedre za upravljanje vanrednim situacijama i ekološku bezbednost Fakulteta bezbednosti prof. dr Vladimiru Jakovljeviću, prof. dr Želimiru Kešetoviću, prof. dr Bobanu Milojkoviću, prof. dr Srđanu Milašinoviću,  prof. dr Slavoljubu
Dragićeviću, prof. dr Stanimiru Kostadinovu sa Kriminalističko-policijskog univerziteta, Geografskog i Šumarskog fakulteta koji nesebično žele da prenesu svoja znanja i iskustva našoj budućoj akademskoj eliti.
Sastanku je prisustvovao veći broj zainteresovanih studenata Fakulteta bezbednosti, Kriminalističko-policijskog univerziteta, Geografskog, Poljoprivrednog, Šumarskog, Bogoslovskog i ostalih fakulteta.
Ispred Naučno-stručnog društva, studentima se obratio predsednik doc. dr Vladimir M. Cvetković koji je upoznao studente sa svim predstojećim aktivnostima na planu njihovih teorijskih i praktičnih obuka iz oblasti vanrednih situacija koje sve više dobijaju na značaju polazeći od aktuelnih zakonskih rešenja ali i neophodnosti unapređenja bezbednosti svih građana RS. Naglašeno je i da će svi zainteresovani studenti imati priliku da realizuju stručnu praksu iz oblasti smanjenja rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama.
Za poseban doprinos u formiranju i realizaciji aktivnosti Naučno-stručnog društva, svečano su uručeni sertifikati.
       
 
 

Оставите одговор