Prvi sastanak jedinice civilne zaštite opšte namene NSDR-URVS

  • Post category:Vesti
  • Post comments:0 Comments
Poštovani,
zahvaljujući Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, Sektoru za vanredne situacije, Upravi za vanredne situacije za grad Beograd,
održan je prvi sastanak povodom formiranja jedinice civilne zaštite opšte namene Naučno-stručnog društva za upravljanje rizicima u vanrednim situacijama.
Podršku aktivnostima dao je i Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija i komunikacija pri gradu Beogradu, koji je pozdravio okupljanje svih zainteresovanih studenata i njihovu želju da pomognu u zaštiti i spasavanju u RS.
Nesebičnu podršku dugujemo i šefu Katedre za upravljanje vanrednim situacijama i ekološku bezbednost Fakulteta bezbednosti prof. dr Vladimiru Jakovljeviću, prof. dr Želimiru Kešetoviću, prof. dr Bobanu Milojkoviću, prof. dr Srđanu Milašinoviću,  prof. dr Slavoljubu
Dragićeviću, prof. dr Stanimiru Kostadinovu sa Kriminalističko-policijskog univerziteta, Geografskog i Šumarskog fakulteta koji nesebično žele da prenesu svoja znanja i iskustva našoj budućoj akademskoj eliti.
Sastanku je prisustvovao veći broj zainteresovanih studenata Fakulteta bezbednosti, Kriminalističko-policijskog univerziteta, Geografskog, Poljoprivrednog, Šumarskog, Bogoslovskog i ostalih fakulteta.
Ispred Naučno-stručnog društva, studentima se obratio predsednik doc. dr Vladimir M. Cvetković koji je upoznao studente sa svim predstojećim aktivnostima na planu njihovih teorijskih i praktičnih obuka iz oblasti vanrednih situacija koje sve više dobijaju na značaju polazeći od aktuelnih zakonskih rešenja ali i neophodnosti unapređenja bezbednosti svih građana RS. Naglašeno je i da će svi zainteresovani studenti imati priliku da realizuju stručnu praksu iz oblasti smanjenja rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama.
Za poseban doprinos u formiranju i realizaciji aktivnosti Naučno-stručnog društva, svečano su uručeni sertifikati.
       
 
 

Vladimir Cvetkovic

Prof. dr Vladimir M. Cvetković je zaposlen na Univerziteta u Beogradu, Fakultetu bezbednosti i realizuje nastavu na predmetima: Upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Zaštita od prirodnih i antropogenih katastrofa, Bezbednosni rizici i katastrofe, Metodologija procene rizika od katastrofa, Rukovodjenje u vanrednim situacijama, Smanjenje rizika od katastrofa. Više od 15 godina se bavi istraživanjem u oblasti studija katastrofa. Objavio je preko 250 naučnih radova i 20 knjiga iz oblasti studija katastrofa. Predsednik je i osnivač Naučnog stručnog društva za upravlјanje rizicima u vanrednim situacijama, Međunarodnog instituta za istraživanje katastrofa i glavni urednik Međunarodnog časopisa za upravlјanje rizicima od katastrofa (International Institute for Disaster Research). Dobitnik je brojnih nagrada od čega je najznačajnija nagrada za najboljeg mladog naučnika Srbije ,,Danubius Young Scientist Award 2017“ koja se dodeljuje od strane Austrijskog ministarstva za nauku, istraživanje i ekonomiju (BMWFW) i Instituta za Dunavski region i Centralnu Evropu (IDM) za izuzetna dostignuća u nauci. Više o njegovoj biografiji možete pogledati na sledećoj adresi - https://vladimircvetkovic.upravljanje-rizicima.edu.rs/.

Оставите одговор